Gratis vragenlijst! In een aantal vragen jouw persoonlijke basiswaarden inzichtelijk

Wat drijft jou? Ontdek het aan de hand van deze gratis vragenlijst

Door bewust te leven volgens jouw basiswaarden ga je een rijker, bevredigender en zinvoller leven leiden.

Waarom is het zo waardevol je basiswaarden te kennen?


Het kennen van jouw basiswaarden heeft tal van voordelen:


1. Levensrichting: Jouw basiswaarden fungeren als een kompas voor jouw leven en bieden een duidelijke richting en doel. Ze helpen je bij het maken van keuzes en beslissingen die in lijn zijn met jouw diepste overtuigingen en waarden.


2. Persoonlijke authenticiteit: Het leven in overeenstemming met jouw basiswaarden stelt je in staat om trouw te blijven aan jezelf en jouw eigen identiteit. Het bevordert een gevoel van authenticiteit en congruentie tussen jouw gedachten, gevoelens en acties.


3. Betekenis en voldoening: Het naleven van jouw basiswaarden geeft jouw leven betekenis en voldoening. Wanneer je handelt in overeenstemming met jouw diepste waarden, voel je je vervuld en tevreden, omdat je jouw leven leidt op een manier die voor jou belangrijk is.


4. Innerlijke harmonie: Het bewust gebruiken van jouw basiswaarden bevordert innerlijke harmonie en balans. Het helpt je om congruentie te bereiken tussen verschillende aspecten van jouw leven, zoals werk, relaties en persoonlijke groei.


5. Moreel kompas: Jouw basiswaarden dienen als een moreel kompas. Ze helpen je om ethische beslissingen te nemen en de juiste keuzes te maken in overeenstemming met jouw persoonlijke waarden en normen.


6. Verbondenheid met anderen: Het delen van jouw basiswaarden met anderen bevordert verbondenheid en gemeenschapsgevoel. Het maakt het gemakkelijker om relaties op te bouwen en te onderhouden, omdat je een gemeenschappelijke basis hebt waarop je kunt vertrouwen.


7. Zelfreflectie en groei: Het werken met jouw basiswaarden moedigt zelfreflectie aan en stimuleert persoonlijke groei. Door bewust na te denken over jouw waarden en hoe je ze in jouw leven tot uiting brengt, kun je groeien en evolueren op een dieper niveau.

EPIC coaching - Persoonlijk leiderschap-coaching voor ondernemers