Frédéric Heylen, aangenaam.

Zeg maar gewoon Fré.

Als vitaliteitskundige probeer ik ook zelf zoveel mogelijk te leven naar onze menselijke natuur. Ik probeer mijn keuzes in het leven zoveel mogelijk af te stemmen op mijn basiswaarden, mijn sterke eigenschappen in te zetten en de universele (psychologische) basisbehoeften zoveel als mogelijk positief te bekrachtigen. Dit alles, in combinatie met het morele kompas (verstandigheid, moedig, rechtvaardig en zelfbeheersing), gebruik ik om een goed en waardig leven te leiden. Dit alles neem ik uiteraard ook mee in mijn coaching.

Waarom ik doe wat ik doe met EPIC Coaching

epic-coaching-vader-en-grootvader


Mijn vader verloor zijn moeder op jonge leeftijd. Zijn vader, die nog steeds leeft en dit jaar 102 wordt, was als ondernemer één van de grootste werkgevers in Heist-op-den-Berg. Hij was niet veel thuis waardoor mijn vader voornamelijk werd opgevoed door een 'meid'. Dit bracht met zich mee dat er weinig over het mentale en emotionele deel van het leven werd gepraat. En wat je thuis niet ziet, is vaak moeilijk om zelf mee door te geven. Zo zeg ik altijd dat ik liever meer aandacht, diepgaande gesprekken en knuffels had gehad van mijn vader, in plaats van geld...

Fré Heylen, grootouders langs moeders kant


Langs moeders kant vluchtte mijn grootvader, die 3 bedrijven runde, in zijn werk toen hij en mijn bomma zaliger 2 kinderen verloren op jonge leeftijd. 6 en 29 jaar... Mijn bomma zat vaak alleen en gefrustreerd thuis met de 2 andere, overgebleven, kids waaronder mijn moeder en vroeg dan vaak aan mijn bompa: "En wanneer gaan wij eens genieten?" Waarop mijn bompa zei:  "We zullen het er wel van nemen als ik met pensioen ben." Alleen haalde hij zijn pensioen nooit. Hij stierf al op zijn 59e.Mijn vader runde met zijn 2 broers een bedrijf dat 'chauffageketels' importeerde in de Benelux. Toen hij en mijn moeder scheidden was ik 7 jaar. Hierdoor heb ik mezelf lang wijs gemaakt dat ik niet goed genoeg was. "Anders was ons vader toch niet vertrokken?!" Dit en het feit dat ik me nooit echt gesteund heb gevoeld door mijn vader, heeft er lang voor gezorgd dat ik me lang onzeker en zelfs minderwaardig hebt gevoeld.

Het financieel goed hebben is belangrijk. Zeker.

Maar er is zoveel meer in het leven...

Voorbestemd om zelfstandige te worden

Zowel langs moeder- als vaders kant kom ik dus, zoals ik net aangaf, uit een ondernemersnest. Zelfsturing is dan ook één van de waarden die ik belangrijk vindt en die mijn keuzes en gedrag sturen. Ik begon in 2011 als personal trainer. Niet zo vreemd gezien mijn diploma Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie.

Maar al snel voelde het veel te beperkt om enkel op 'regelmatiger bewegen' aan te sturen... Vermits ik altijd nieuwsgierig ben, is blijven bijleren en wijzer willen worden voor mij een evidentie.

Ik schoolde me onder andere bij tot Health-, Leefstijl- en uiteindelijk Vitaliteitscoach.
Personal training evolueerde dus meer en meer naar coaching. Zowel in mijn eigen coaching-studio, in bedrijven en ook, al voor corona, online. Meer dan zeven jaar lang heb ik tientallen uren per week mensen getraind en gecoacht.

Tot...

Ik 2 kinderen kreeg en voelde dat er meer is dan alleen maar werken.

Balans vinden tussen...

  • ... enerzijds werken en goed je boterham verdienen en daarnaast voldoende tijd overhouden voor jezelf en andere dingen/personen.
  • ... dingen doen die je leuk vindt maar anderzijds ook dingen doen die belangrijk voor je zijn.


Hoe kan jij...

  • ... meer focussen op en meer energie overhouden voor dat wat jij leuk en belangrijk vindt?
  • ... betere, betekenisvolle, relaties met wederzijds respect bekomen?


Hoe kan jij floreren en op alle gebieden in je leven hoger scoren qua geluk, tevredenheid en zingeving?


Dat is hetgene waar het 'Live the Life You Want'-programma om draait.


Ik geef het ook jou graag mee in mijn 6 maanden durende  (met onder andere 4 online of fysieke dagdelen) traject.


Meer over mij?

Ik ben geboren in 1983 en al sinds 2011 bezig met mensen inspireren, motiveren, coachen en trainen om meer uit zichzelf te halen.


Ik verdiepte me eerst in methodes om fysiek fitter te worden (beweging, voeding, ademhaling, slaap) en ging me nadien bijscholen om ook mentaal en emotioneel op dat niveau te komen dat je effectief een prachtig en gedenkwaardig (episch dus) leven kan leiden.


Ik schreef er een boek over. Dit gaat over het feit dat het, naast fysiek proberen zo goed mogelijk in orde te zijn, even belangrijk is om ook mentaal ‘zin in het leven’ te hebben.


Ik zou het persoonlijk zonde vinden op mijn sterfbed te moeten beseffen dat ik er enerzijds niet heb uitgehaald wat er inzat maar dat ik daarnaast ook nog eens het foute voorbeeld ben geweest. 


Van een veel te verwend, te weinig liefde en affectie gekregen kind, over een daardoor heel hard puberende jongeling, tot iemand die sommige schepen achter zich durfde verbranden, zijn angsten opzocht om te groeien als mens en uiteindelijk uit te groeien tot een zelfzekere coach en persoon maar vooral ook een zeer liefhebbende zoon, man en vader.


Ook ikzelf heb het roer een paar keer helemaal omgegooid. Omdat dat wat ik deed me niet volledig gelukkig maakte. Nu probeer ik zoveel mogelijk tijd door te brengen met m’n geweldige vrouw, kinderen en enkele vrienden en coach ik nog slechts 30 personen per jaar.


Ik ben ook verre van perfect maar streef ernaar m'n mooiste leven te leiden en hiermee een voorbeeld te zijn voor diegenen die me echt nauw aan het hart liggen.

Ook dit ben/was ik.

Of doe/deed ik...


✓ Voorzitter Sportraad Gemeente Heist-op-den-den-Berg

✓ Sportverzorger KVC Westerlo (tussen 2013 en 2017)

✓ Jarenlange ervaring bij fysieke groepstrainingen (sinds 2016)

✓ Bedenker 'Beweeg en Babbel'-coaching (2011)

✓ Online academie sinds 2015 (het WordFit-voedingsplan, Fit to Run-, Weg met die Rugpijn-, Goed in je Vel- en Relaxatie-programma)

✓ Eerste Vlaming die z'n fysieke boek een tijdlang gratis wegschonk

✓ Interviews voor MNM, Het Nieuwsblad, HLN, GvA, Goed Gevoel, TVPlus, ...

✓ Keynotes bij oa Ovam, Colgate, Eandis, PKF-VMB, ...

✓ Gesponsorde opdrachten voor Runners' Lab, Innerme, Biofresh, Adidas België, Superdry, Mercedes, ...

✓ Host Goed in je Vel-podcast

✓ Mede-oprichter WordFitMedia

✓ Enkele van de opleidingen die ik volgde in het buitenland: Leefstijl-, Gezondheids- en Vitaliteitscoach, 'ArboVitaal' (Chivo opleidingen NL)

✓ Bachelor Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie (stage o.a. op cardiale revalidatie en rugschool; Imelda Bonheiden en UZ Leuven)

✓ Program Coördinator Uppley (dynamische gezondheidsprogramma’s voor bedrijven)

✓ Zelfbenoemde 'Ademexpert' en 'Fitheidsmissionaris' :-)

✓ De laatste jaren volop aan het genieten van het leven met de meeste geweldige vrouw die er bestaat en onze 2 geweldige 'bambini's'!


En dus mogelijk ook jouw coach..!


Ik kom graag met je in contact

Gratis Introductiegesprek EPIC coaching met Hendr... Fré Heylen

Gratis Introductiegesprek

ONLINE gesprek van een half uurtje.

Ik luister graag naar je vragen en hoe ik je kan helpen.

Consult met Frédéric Heylen van EPIC coaching

4 consults van 1 uur

In de praktijk. Of online.

Je krijgt ook toegang tot de online minicursus rond het ABC.

Online minicursus

Voor iedereen toegankelijke cursus voor meer vervulling van je ABC, je psychologische basisbehoeften.

Wie gunt jou dat je ten volle leeft? Vitaliteitscoaching EPIC

Voor wat staat EPIC?

Enerzijds voor een prachtig en gedenkwaardig leven. Dit lijkt mij alvast een mooi streven. Zodat je op je sterfbed van niets (of toch niet te veel) spijt hoeft te hebben.


Anderzijds staat EPIC ook Embodied Predictieve Interoception Coding. Dat is de meest leidende theorie over hoe emoties worden gevormd. Doordat ons lichaam, op basis van inwendige zintuigen, constant voorspellingen doet en we door ons brein hieraan betekenis geven, ontstaan emoties. Deze motiveren of demotiveren ons als mens.